A Basbousa nem csak a Közel-Keleten népszerű, de Európa egyes részein is.
Hozzávalók:
- 350 g búzadara
- fél pohár vaj
- 100 g joghurt
- 1 evőkanál sütőpor
- ízlés szerint kókusz, magok
- Hozzávalókat összekeverjük és tepsibe öntjük. (ez a mennyiség egy 22 cm átmérőjű tepsinek felel meg)
- Össze kell rázni a tepsiben, hogy ne legyen levegős, ehhez csak párszor az asztalhoz ütjük a tepsit.
- Ízlés szerinte lehet diszíteni magokkal.
- Betesszük a sütőbe, kb 15 perc alatt el is készül, mikor a széle és a teteje barnul, akkor már jó
- A korábbi recept szerinti cukor - vagy mézsziruppal nyakon öntjük. (a linkre kattintva elérhető)
Kész is van, nagyon egyszerű recept. Jó étvágyat hozzá!
#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #basbousa
Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)
Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér
Második rész: Qatayef - arab édesség
Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek