Basbousa -

Basbousa - "Lido-anya" konyhája

május 18, 2020

A Basbousa nem csak a Közel-Keleten népszerű, de Európa egyes részein is. 

Hozzávalók:

  • 350 g búzadara
  • fél pohár vaj
  • 100 g joghurt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ízlés szerint kókusz, magok


  1. Hozzávalókat összekeverjük és tepsibe öntjük. (ez a mennyiség egy 22 cm átmérőjű tepsinek felel meg)
  2. Össze kell rázni a tepsiben, hogy ne legyen levegős, ehhez csak párszor az asztalhoz ütjük a tepsit.
  3. Ízlés szerinte lehet diszíteni magokkal.
  4. Betesszük a sütőbe, kb 15 perc alatt el is készül, mikor a széle és a teteje barnul, akkor már jó
  5. A korábbi recept szerinti cukor - vagy mézsziruppal nyakon öntjük. (a linkre kattintva elérhető)

Kész is van, nagyon egyszerű recept. Jó étvágyat hozzá!

#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #basbousa

Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)

Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér

Második rész: Qatayef - arab édesség

Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek