Időjárás

Egyiptomban egész évben meleg van, szinte minden nap süt a nap, nagyon ritkán fordul elő eső, sivatagi éghajlat jellemző az országra.

Általában a téli hónapokban (január, február) sem esik a nappali hőmérséklet 20 C° fok alá, ez jellemző a tenger hőmérsékletére is, a Vörös-tenger egész évben fürödhető.
Ezek a hónapok kiválóan alkalmasak arra, hogy elutazzunk „télből a nyárba”, napozzunk és kiránduljunk anélkül, hogy hőgutát kapnánk. Ilyenkor könnyen elviselhető a meleg, bátran tervezhetünk akár Nílusi hajóúttal, történelmi látnivalókkal, sivataggal…
Március, április, november és december átmeneti időszak, általában már 30 C° felett van a hőmérséklet, ősszel a tenger hőmérséklete melegebb, mert a nyár után még kevésbé hűlt le. Ebben az időszakban nyugodtan tervezhetünk már napozós, strandolós nyaralást, kellemes meleg van, és minden egyéb kirándulás is élvezhető.
Május, június, szeptember és október a legkellemesebb időszak, a levegő nappal általában 35 C° felett van és éjszaka sem nagyon hűl 30 C° alá (kivétel lehet október). A tenger hőmérséklete egyre melegebb, hosszú időt lehet a vízben tölteni anélkül, hogy fáznánk.
Július és augusztus az igazi kánikulás nyár Egyiptomban. Nappal 40 C° fok körüli hőmérsékletre számítsunk, a tengervíz pedig 30 C°-hoz közelít, ilyenkor igazán kellemes a tenger közelsége.
Habár magasnak tűnnek ezek a hőmérsékletek, de mégis könnyebb elviselni, mint Magyarországon, mivel száraz a levegő, így nem érezzük olyan izzasztónak, de a nap ereje emlékeztet bennünket, hogy Afrikában vagyunk.
Természetesen, akik jól bírják a meleget, ajánljuk egész évben a történelmi látnivalókat, és a forró sivatagot is, de fel kell készülni az extrém melegre és akkor ugyanúgy felejthetetlen élményben lesz része!
Az Egyenlítő közelsége miatt előbb van napnyugta, ez fura lehet a megszokott hosszú európai napok után, nyáron kb este 7 órakor már sötét van, télen pedig akár már délután 5-kor is.