Vízum Egyiptomban

Magyar állampolgároknak Egyiptomba lépés vízumköteles - tehát Hurghadába, Marsa Alamba vagy Kairóba érkezve kötelező megvásárolni (Sharm el Sheikh lehet kivétel, a lentiek szerint)!

NAGYON FONTOS, az útlevél érvényes kell legyen hazautazástól számítva 6 hónapig, amennyiben nincs meg feltétlenül újat kell készíttetni, mert már Magyarországon megtagadják a beszállást.

A vízum megvásárolható előzetesen az utazási irodában, online felületen, illetve érkezéskor a repülőtéren.

A vízum ára 25 $, MINDEN ESETBEN ennyibe kerül, érkezéskor az utazási iroda alkalmazottainál lehet drágább, felszámolnak egy adminisztrációs költséget is, de gyakran gyorsabb magunknak intézni, csak beállunk a BANK feliratú ablakhoz és útlevéllel együtt odaadjuk a 25 $-t, célszerű dollárban fizetni, mert euróban előfordul, hogy ugyanannyit kérnek, ilyenkor egy matricát kapunk az útlevélbe.

Érkezéskor az utazási irodák alkalmazottai terelni fognak hozzájuk, ami az első utazót megtévesztheti, de ott drágább lesz, menjetek csak határozottan a bank ablakhoz. :)

A következő lépés a belépési regisztrációs nyomtatvány kitöltése. 

Sharm el Sheikhre érkezőknek NEM KELL fizetni a vízumért, amennyiben nem hagyják el a Sínai-félszigetet, tehát Petra, Jeruzsálem, Szent Katalin kolostor, Dahab, Ras Mohamed...egyik programnál sincs szükség vízumra, csak az ingyenes only sinai pecsétre, DE amennyiben tervben van Kairó vagy Luxor, mindenképpen szükség van a 25 $-os vízumra! 
FONTOS! Amennyiben sharmi nyaralás alatt tervezi Kairót és Jeruzsálemet is, és érkezéskor megvásárolta a vízumot, nagyon fontos, amennyiben Jeruzsálem kirándulás lenne először, mindenképpen jelezni kell a kísérőnek, illetve a határon, hogy Kairóba is mennének, mert normális esetben a megvásárolt vízum kilépéssel érvénytelen lesz, ha jelezzük, akkor kapunk egy bejegyzést és nem lesz probléma. Amennyiben Kairó program van először, semmilyen teendő nincs!
Sharm el Sheikhen MINDEN programra vinni kell az útlevelet, illetve egy másolatot!

Amennyiben elég az ingyenes pecsét a regisztrációs papír tetejére írjuk rá, hogy "only sinai".

Hazautazáskor is hasonló kilépési regisztrációs nyomtatványt kell kitölteni, amit az útlevél ellenőrzéskor kell átadni érezéskor és távozáskor is.