Open Water Diver (OWD) Hurghada

4 napos
Kategória:

Open Water Diver (OWD) program Hurghadán

Ez a világ legnépszerűbb búvárprogramja

Szerezze meg a saját PADI búvárképesítését Hurghadán ebben a Open Water Diver (OWD) programban!

Ha mindig is arra vágyott, hogy megtanulja a búvárkodás titkait, új kalandokat fedezne fel vagy egyszerűen csak látni szeretné ezt a csodálatos világot a hullámok alatt, vágjon bele, minden itt kezdődik el!

Sikeres vizsga után a világ bármely nyílt vízében merülhet 18 méter mélységig oktató nélkül, de merülő párral, nyílt vízi merüléseidről merülési naplót vezethet, részt vehet búvártúrákon és természetesen továbbfejlesztheti tudását.

A búvártanfolyam során meg fogjuk tanulni a légzőkészülékes búvárkodás alapjait, beleértve a búvárfelszerelések használatát valamint búvárjártassági alapismereteket is. A búvártanfolyam három nagy részből áll: - elméleti képzésből - védettvízi merülésekből - és nyíltvízi merülésekből.

Indulási napok: Minden nap

Jelentkezés feltételei:

A PADI Open Water Diver minősítést gyakorlatilag mindenki megszerezheti, aki jó egészségi és megfelelő erőnléti állapotban van és otthonosan mozog a vízben. Ha már elmúltál l0, de még nem múltál 14 éves, akkor PADI Junior Open Water Diver minősítést szerezheted meg; ha már elmúltál 14, akkor meg PADI Open Water Diver kártyát kapsz. *10 - 12 éves kor között az oktató mérlegeli, részt vehet-e a tanfolyamon a gyermek.

Felső korhatár nincs

Fontos: a légző és keringési rendszereknek, a légutaknak egészségesnek kell lennie, nem merülhetnek azok, akik várandósak, szívbetegségben, megfázásban, epilepsziában, asztmában és más súlyos egészségügyi problémában szenvednek, alkohol hatása alatt állnak, rendszeres gyógyszer szedése esetén kérje ki orvosa véleményét. Ami még nagyon fontos, és sokszor feledésbe merül: nem szabad repülni min. 24 órával merülés után, illetve ezen idő függ a merülés mélységétől.

A vizsgád egy életre szól és csak Tőled függ, hogy mennyire használod ki!

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Tartalmazza
transzfer
ebéd
italfogyasztás
oktatás
felszerelés (de ajánljuk Önöknek, hogy saját felszerelést hozzanak)
tankönyv
bizonyítvány
Nem tartalmazza

1

1. nap - Teljes körű tájékoztatás a búvárkodásról (elmélet) A PADI OWD képesítés első fázisa; az elméleti képzés alapozza meg azokat az alapelveket és alapinformációkat, melyekre a biztonságos merüléshez minden búvárnak szüksége van, megtanuljuk többek között, hogy a nyomás milyen hatással van a testre, hogyan kell kiválasztani a legjobb búvárfelszerelést és mit kell figyelembe venni merülés tervezésénél. Az elméleti képzés öt fejezetre oszlik – követve a GO DIVE kézikönyvet, minden fejezet egy rövid teszttel zárul, majd a végén egy átfogóbb kérdéssorra kerül sor, hogy bebizonyosodjon minden fontos tudnivalót elsajátított.

2

2. nap: Két merülés 5 méter mélyre. És itt következik az igazi kaland, amikor az elméletet átültetjük gyakorlatba; a búváralapelvek alkalmazása, a búvár eljárások megtanulása és gyakorlása. Ezekre a merülésekre oktató vezetésével és felügyelete mellett kerül sor, amely megfelel az elméleti képzés fejezeteinek. A feladatokat először a felszínen átbeszéljük, majd víz alatt ezeket lassan bemutatjuk, különös gonddal az apró részletekre, ezt követően kell csak a feladatot végrehajtani. Minden feladatot addig ismétlünk, ameddig csak szükséges. Az egyik feladat a másikra épül, az egyszerűbbtől a bonyolultabb felé haladunk fokozatosan, például hogyan kell beállítani a búvárfelszerelést, hogyan tudjuk kiüríteni a vizet a maszkból, párátlanítani anélkül, hogy feljönnénk a felszínre, víz alatti kommunikációt, problémakezelést a víz alatt, valamint a komputer használatával is megismerkedünk.

3

3. - 4. nap: Négy merülés 18 méter mélyre. Az előző napokban megszerzett tudást alkalmazzuk és fejlesztjük tovább. A nyíltvízi merülések során fedezzük fel a semleges lebegés nyújtotta felejthetetlen élményt és fantasztikus víz alatti kalandnak lehetünk a részesei.