Kairó Sakkara Hurghada

1 napos
Kategória:

Kairó Sakkara Hurghadáról

Egész napos kirándulás a piramisok között. Tartson velünk Hurghadáról Kairó Sakkara kirándulásunkra!

Ha elvarázsolták ezek a fantasztikus építményeket, itt a lehetőség, hogy egy egész napos program keretében körbejárja ezeket a monumentális építményeket!

Minimum létszám: 6 fő

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor
Érkezés a szállodába: kb. 22 órakor

Indulási nap : létszámtól függ

Jó tanács : ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért ajánljuk magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionáló busszal utazunk, kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény : 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj : Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat.


Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
ebéd
belépő a Gízai műemlékekhez (Piramisok, Szfinx)
belépő a szakkarai piramishoz
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 440 LE/fő 2. és 3. piramis 100 LE/fő)

1

Hajnali órákban indulunk útnak kis csoportban, útközben egy pihenővel.

2

A túra során megtekinthetik a szakkarai nekropolisz máig leglátványosabb alkotását, Egyiptom első piramisát, mely 1979-től az UNESCO Világörökség része. A piramiskörzet számos építményt tartalmaz, amelyek egy része ünnepségek rendezésére alkalmas, más része a halottkultusszal kapcsolatos. Dzsószer fáraó egyedülálló piramisa ismereteink szerint a világon a legrégibb, nagyméretű kőépítmény.

3

A program második felében pedig a többek által ismert és látogatott Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet tekinthetik meg, melyet az ókori világ 7 csodája között tartanak számon.

4

Napközben elfogyasztjuk ebédünket a piramisok közelében.

5

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

6

A látnivalók megtekintése után visszautazunk Hurghadára, útközben egy pihenővel.