Sahl Hasheesh - Hurghada gyöngyszeme

Sahl Hasheesh - Hurghada gyöngyszeme

szeptember 17, 2020
Sahl Hasheesh (سهل حشيش - ) egy kis ékszerdoboz a Vörös-tenger partján. Mindössze 20 km-re délre található Hurghada központjától, a Makadi-öböltől északra helyezkedik el, tehát rendkívül könnyen megközelíthető.

A Sahl Hasheesh-öböl számos szigetnek és korallzátonyoknak ad , amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak búvárkodásra és sznorkelezésre egyaránt. Egyik leghíresebb a közeli Abu Hasheesh – egy védett terület, amely csodálatos tengeri élővilággal rendelkezik.
Az üdülővárosban a turisták és a lakók találhatnak valami kincset, különlegességnek számít az „Elsüllyedt város” (egy mesterséges zátony) valamint az ókori Egyiptom ihlette beléptető kapu. Ez a mesterséges zátony vonzza a halakat, és a turisták kedveltje a búvárkodáshoz és a sznorkelezéshez.

Számos izgalmas program kedvelt célpontja a városrész, az elmúlt években ebben a tiszta és védett övezetben - a Sahl Hasheesh öbölben - fényűző szállodák és apartmanok épültek. 
Folyamatos építkezések zajlanak az övezetben, az egyik legdinamikusabban fejlődő tengerparti üdülőövezet Egyiptomban.
12,5 km hosszú partszakasszal rendelkezik, melyből 9 km fürödhető, ezzel az egyik leghosszabb strand a Vörös-tenger egyiptomi területén. A tengerszint feletti magasság folyamatosan emelkedik, ezáltal csodálatos kilátás nyílik az öbölre.

A Sahl Hasheesh fejlesztési jogai az Egyptian Resorts Company (ERC) birtokában vannak, amely 1995-ben vásárolta meg a földet. Az ERC-t 1995-ben alapították, és 1999-ben tőzsdén jegyezték. Az ERC-nek hatalmas projektet tervezett ezen a területen. Az építtető célja "egy teljesen integrált vegyes használatú üdülőváros létrehozása volt a hosszú távú gazdasági és környezeti fenntarthatóság elérése érdekében".
A Sahl Hasheesh-ben található El Andulous lakóegységei 2008-ban készültek el és gyorsan elkeltek. A Palm Beach Piazza és a Family Resort Ocean Breeze a Sahl Hasheesh városában található apartmanokat és villákat is nagy érdeklődésre tettek szert.
2009-ben Oberoi Sahl Hasheesh-t a Közel-Kelet egyik előkelőbb üdülőhelyeként értékelték, és elnyerte az egyiptomi 25 legjobb luxusszálloda, Trip Advisors 2016 Travellers Choice Award díját. Az üdülőhely más szállodái is a hurgadai szállodák top 10-be kerültek.
Ezen túlmenően kettő 18 lyukú golfpálya is épült a területen, 

Érdemes megtekinteni az „Óváros”-t – ahol hangulatos éttermek és üzletek sorakoznak, a Piazza teret – mely nappal és esti fényben is csodálatos látványt nyújt, lehetőség van lovaglásra vagy csak sétálni a tengerparti sétányon.