Jojobaolaj

Jojobaolaj

április 06, 2020
A jojobaolajat sokféle módon fel lehet használni – magában vagy más illóolajokkal kombinálva, hogy még hatásosabb legyen. Ez a növény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel hidratáló és bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Sokoldalúsága miatt nélkülözhetetlen része lett a hajápoló termékeknek, ezenkívül széles körben hasznosítják a kozmetikai és bőrápoló termékek terén. Kiváló állapotban tartja a bőrt és a hajat, mivel folyamatosan hidratálja azokat.
A jojoba növény (tudományos nevén Simmondsia Chinensis) egy sivatagi bokor, amely főként Arizona, Mexikó és Kalifornia száraz területein nő.
A jojoba olaj nagyon hasonló a faggyúhoz, ami egy, az emberi szervezet által kiválasztott kenőanyag a bőrön és a hajon. Ez az olaj faggyúpótlásként használható, ha kevesebb a faggyútermelés. Akkor is használható azonban, ha túlzott mértékű a faggyúkiválasztódás, mivel eltávolítja a felesleges faggyút és koszt a hajról. Antibakteriális, gyulladásgátló, természetes és pattanáseltávolító hatású olaj. Nem csak a hajra, de az arcra és az egész szervezetre jó hatással van.

A jojobaolaj bőrre gyakorolt jótékony hatása

A jojobaolajat kozmetikai szerként is hatékonyan lehet használni. A szépségápoló termékekben (mint például a testápoló és a hidratálókrém) a jojobaolaj az egyik legnagyobb mértékben használt természetes alapanyag.

  • A jojobaolaj számos biológiai és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek nem csak egészségessé teszik a bőrt, de természetes módon ragyogóvá is teszik azt.
  • Az olaj felveszi a harcot a ráncokkal és a narancsbőrrel.
  • Hatékonyan kezelhetőek vele az olyan problémás bőrbetegségek, mint az ekcéma és a pikkelysömör.
  • A jojobaolaj nyugtatja az irritált bőrt és növeli a kollagén természetes előállítását.
  • Ezenkívül hatékony védelmet nyújt a nap sugarai ellen és felveszi a harcot az öregedés olyan jeleivel, mint a ráncok.

A jojobaolaj hajra gyakorolt jótékony hatása
A haj gyakran van kitéve rendszeres alakításnak és melegnek. Minden alkalommal, amikor befesti a haját, a hajtövek erős kémiai vegyszereknek vannak kitéve, amelyek hosszú távon károsítják a hajat. A vegyszerekkel tele lévő samponok, kondicionálók, gélek és spray-k a hajat szárazzá, töredezetté és károsodottá teszik. Már az egyszerű hajszárítóval való szárítás, vagy a haj összegumizása is károsíthatja a hajat és megtörheti a hajszálakat.
Ha szeretné elhárítani az ilyen hajápoló termékek okozta károkat, akkor a mély kondicionálás érdekében válassza a természetes és egészséges jojobaolajat.
  • A jojobaolajjal rendkívül hatékonyan kezelhető a száraz és károsodott haj, valamint az olyan hajproblémák, mint a hajhullás, korpásodás és zsíros haj.
  • A jojobaolaj természetes módon egyensúlyozza ki a hajat.
  • Az olaj mindenféle hajtípusra jó, különösen arra, amelyik száraz és károsodott, valamint a hajvégek töredezettek.
  • Az olaj nem zsíros állagú és felépítésben nagyon hasonlít a haj faggyújához.
  • Az olaj segít abban, hogy a haj könnyen kifésülhető legyen.
  • A jojoba olajtól a haj hidratált marad és megtartja a hosszúságát.


Megvásárolható a kiváló minőségű olaj VÁROSNÉZŐ PROGRAMunk keretében is! (programleíráshoz kattintson a program nevére!)

Figyelem! Előfordulhat gyengébb minőség is, ami más olajokkal van higítva!

Forrás: drtihanyi.com