Mózes-hegy - Szent Katalin kolostor Sharm

egész napos
Kategória:

Mózes hegy - Szent Katalin kolostor Sharm

A Sínai-hegy vagy Hóreb, amelynek egy részét Mózes-hegynek is nevezik (magassága 2285 m), a mai Egyiptomhoz tartozó Sínai-félsziget déli részén található hegycsoport, ahol a Biblia szerint Mózes Istentől megkapta a Tízparancsolatot.

A Sínai-hegy tetején épült a Szentháromság temploma és egy kis mecset.

A hegy lábánál fekszik a 6. században épült Szent Katalin monostor, feltételezhető, hogy itt már több, mint 1600 éve kolostori élet létezett, ami a Szent Katalin kolostort a világ legrégebbi kolostorává teszi. A hagyomány szerint ezen a helyen volt az égő csipkebokor, ahol Mózes megkapta az isteni kinyilatkoztatást. Köszönet az intézkedéseknek és az elszigetelt helynek, valamint Mohamed védelmének az építmény évszázadokig érintetlen maradt. A kolostorba a mai napig élnek szerzetesek és 2002 óta tagja az UNESCO világ örökségnek.

Indulás a szállodából: kb. 20 órakor (előző napon), érkezés a szállodába: kb. 13 órakor 

Indulási napok: szerda, péntek, vasárnap

FONTOS: KÉRJÜK ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, vízumra nincs szükség, elég az „only sinai”

Jó tanács: a kirándulásra hozzanak magukkal kényelmes ruházatot, cipőt, fejfedőt, napszemüveget, vizet
Kérjük, hogy a nők a kolostorban a takarják vállukat és lábukat.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 9,99 éves korig

Tartalmazza
transzfer klimatizált autóbusszal
belépő
reggeli snack
tájvédelmi díj
Nem tartalmazza
üdítő
fejkendő
takaró
teve

1

A program este indul, vacsora után megkezdjük ezt a varázslatos utazást. Kb. 2,5 óra utazás után megérkezünk a Mózes-hegy bejáratához és nekivágunk a zarándokútnak. Két lehetőség van, egy rövidebb és meredekebb, ami csak gyalog járható és egy könnyebb út, amit akár teveháton (külön térítés ellenében) is megtehetünk, de a legfelső szakasz csak gyalog járható, 750 lépcsőfok. A felfelé vezető úton rövid pihenőket tartunk, ahol lehetőség van étkezésre és forró ital fogyasztására, valamint térítés ellenében takaró bérlésre, mivel a magasban kora hajnalban hideg van. Minden nehézség ellenére a túra minden fáradozást megér, mert egy felejthetetlen látvány tárul elénk, egy semmihez nem hasonlítható napsütés, a napfelkelte amilyet még soha nem látott és a szívekben örökre nyomot hagy.

2

A csodálatos látvány után leereszkedünk és megtekintjük a Szent Katalin kolostort, ahol nem csak az épületet, a falakat és a dekorációkat láthatják eredeti formájukban, hanem számtalan értékes tárgyakat, amik a mai napig fennmaradtak.

3

Vethetnek egy pillantást az udvarban a bokorra, ami a hagyomány szerint Mózes égő csipkebogyó bokra.

4

Megtekintjük a kolostor falain belül található mecsetet is.

5

Végezetül visszaindulunk Sharm El-Sheikre.