Luxor repülővel Sharm

1 napos
Kategória:

Luxor repülővel Sharmról

Éljék át velünk Luxort egy felejthetetlen túrán. Ez a szabadtéri múzeum a Felső-Egyiptomban található, a Nílus keleti partján és mai napig az egyik legfontosabb régészeti lelőhelyek között tarják számon.

Indulás a szállodából: kb. 5.30 órakor, érkezés a szállodába: kb. 21 órakor

Indulási nap: kedd, szombat

FONTOS: KÉRJÜK, ÚTLEVELÜKET VIGYÉK MAGUKKAL, az „onyl sinai” vízum nem elég!

Jó tanács: a Királyok Völgyében tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket ezen állomáson hagyják a buszban.

Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ami a sziklákkal körülvett Királyok Völgyében még inkább érvényes, ezért kérjük, hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kérjük, hozzanak magukkal költőpénzt: egyiptomi font! (a Tutankhamon sírba a belépő csak helyi valutában fizethető!)

Tartalmazza
utazás légkondicionált autóbusszal
repülőjegyet illetékkel
idegenvezetés
ebéd
belépők
hajókázás a Níluson (Keleti partról a Nyugati partra)
Nem tartalmazza
Tutanhamon sírkamrája a Királyok Völgyében (200 LE)
fotójegy a Királyok Völgyében (300 LE)
ebédnél az italok
Nílusi hajókázás - Banán-sziget (12 $)

1

Kora reggeli órákban indulás a szállodából a repülőtérre. Innen repülnek Luxorba az EgyptAir légitársasággal, ahol várja Önöket az idegenvezetőnk, együtt indulnak el a felfedező útra.

2

Programunkat a születés oldalán, keleten kezdjük és első állomásunk a Karnak templom, az ókori Egyiptom egyik leghíresebb épületegyüttese, mely a világ egyik legnagyobb ókori vallási helyszíne. Több mint száz hektáron terül el és három nagy, elkerített templomkörzetet, valamint több kisebb templomot foglal magába. Hihetetlen élmény, ahogy a kosfejű szfinxekkel szegélyezett bejárattól kezdve megelevenedik előttünk a történelem.

3

Továbbhaladva ismét monumentális szobrokkal találjuk szemben magunkat, a Memnon-kolosszusok III. Amenhotep fáraó két hatalmas ülőszobra, melyek 3400 éve állnak a thébai nekropoliszban, a Nílus partján a mai Luxor városával átellenben.

4

Pihenésként egy kellemes nílusi hajókázást követően elfogyasztjuk ebédünket, immáron a Nílus túlpartján.

5

A nyugati parton elsőként a Királyok Völgyét tekintjük meg, ahol a legtöbb sírt a sziklák falába vájták, melyek gazdagon díszítettek hieroglifákkal és képekkel. Csodálják meg az egykori uralkodók sírhelyeit, melyeket az egyiptomi mitológia jelenetei díszítik és tudjanak meg érdekes dolgokat az akkori halotti rituálékról. Külön térítés ellenében megtekinthető Tutanhamon sírkamrája is.

6

A nap utolsó látványossága Hatsepszut fáraónő halotti temploma - aki az első fáraónő volt Egyiptomban, lenyűgöző látványt nyújt a sziklafalba vájt több szintes terasztemplom, mely a leghíresebb halotti templomok közé tartozik, méltán nevezték Dzseszer-Dzseszeru, azaz „a szentek szentje”-nek.

7

A nap folyamán útba ejtünk egy papíruszműhelyt is.

8

Végül indulunk a repülőtérre, hogy visszautazzanak Sharm El-Sheikh-re.

Ár$210

Foglalás

Felnőtt
× $210 = ${{adultPrice}}
Gyerek
× $210 = ${{childPrice}}
Összesen = $ {{total}}

Vagy

Küldjön üzenetet