Luxor kétnapos Hurghada

2 napos
Kategória:

Luxor kétnapos Hurghadáról

Engedjék meg, hogy egy felejthetetlen időutazásra invitáljuk Önöket! Térjenek velünk vissza Hurghadáról két napos kirándulásunkon Luxorba, a dicső múltba, az egyiptomi királyok és Tutankhamon korába!

Ez a szabadtéri múzeum a Felső-Egyiptomban található, a Nílus keleti partján és mai napig az egyik legfontosabb régészeti lelőhelyek között tartják számon.

A két napos luxori kirándulásunk alatt a történelemkönyvek lapjai egyenként elevenednek majd meg a szemük előtt, és Önök is részeseivé válhatnak ennek a varázslatos, magával ragadó világnak.

Minimum létszám: 6 fő

Indulási napok: létszámtól függ

Indulás a szállodából: kb. 5 órakor 
Érkezés a szállodába a 2. napon: kb. 22 órakor 

Jó tanács: a Királyok Völgyében tilos a fényképezőgép használata, ezért kérjük a fényképezőket ezen állomáson hagyják a buszban.
Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ami a sziklákkal körülvett Királyok Völgyében még inkább érvényes, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet, valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával, de egyéb előírás ruházatra nincs) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kérjük hozzanak magukkal költőpénzt: egyiptomi font! (a Tutanhamon sírba a belépő csak helyi valutában fizethető!)

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést magyar nyelven
belépőket
szállást félpanziós ellátással
ebédet
Nem tartalmazza
Tutankhamon sírkamrája a Királyok Völgyében (250 EGP)
fotójegy a Királyok Völgyében (300 EGP)
ebédnél az italok
Nílusi hajókázás - Banán-sziget (12 $)
Nefertari sírja a Királynék Völgyében (1400 EGP)

1

Kora reggeli órákban indulunk, útközben egy pihenőt tartva.

2

Programunk első napján meglátogatjuk a Karnaki templom lélegzetelállító, monumentális oszlopai között barangolva érthetjük meg igazán, milyen határtalan is az emberi teremtőképesség. Csodálattal és tisztelettel adózhatunk az alkotóinak, akik több mint 2000 éven keresztül építették meg a világ egyik legnagyobb ókori vallási színhelyét, a mai Egyiptom leghíresebb épületegyüttesét. Az épület falai mentén sétálva, a több ezer éves köveket megérintve, és mélyen magunkba szívva Egyiptom forró levegőjét, méltán érezhetjük, hogy már mi is részesei lettünk ennek a világnak.

3

A Níluson áthajózva gyönyörködhetünk a keleti és nyugati part építészeti remekműveiben, melyek évszázadok óta ékességei a városnak. Itt néhány percre valóban úgy tűnik majd, hogy visszafordult az idő kereke, hiszen 4000 évvel ezelőtt is hasonló látvány fogadta a folyó felől a városba érkezőket. és egy folyó parti étteremben elfogyasztjuk ebédünket.

4

Ezután meglátogatjuk a titokzatos Királyok Völgyét, a képekkel és hieroglifákkal gazdagon díszített király sírokat.

5

Majd a hegy túloldalán Hatsepsut királynő impozáns, sziklába vájt halotti templomát.

6

Rövid megállót tartunk a Memnon Kolosszusoknál.

7

Az éjszakát egy 3*-os szállodában töltjük.

8

Második napon reggeli után kirándulásunk első állomása a nyugati parton fekvő Királynék Völgye, mely az ókorban a fáraók feleségeinek, hercegeknek, hercegnőknek és a nemesség különböző tagjainak temetkezési helye volt. A leghíresebb látnivaló Nefertarinak, II. Ramszesz kedvenc feleségének a sírja. Úgy tartják, hogy ez az egyik leggyönyörűbb sír Egyiptomban: falait teljesen beborítják a festmények, amelyek Nefertarit az istenek kíséretében ábrázolják.

9

Ezután III. Ramszesz halotti templomának – Medinat Habu – területén épen maradt ókori egyiptomi műalkotásokat és épületeket tekinthet meg, melyet méreteiben csak a karnaki Amon-templom előz meg.

10

Pihenésképp elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket, majd átkelünk a Níluson!

11

Ezután megtekintjük a Luxor Templomot, mely minden egyiptomi utazás kihagyhatatlan része. A templom építtetésében számos fáraó részt vett, mindegyikük bővítése nyomon követhető, mivel szobrok és falba vésett képek őrzik képmásukat.

12

Végezetül visszaindulunk Hurghadára.

Ár$220

Foglalás

Felnőtt
× $220 = ${{adultPrice}}
Gyerek
× $155 = ${{childPrice}}
Összesen = $ {{total}}

Vagy

Küldjön üzenetet