Edfu - Asszuán - Abu Simbel kétnapos Hurghada

2 napos
Kategória:

Edfu - Asszuán - Abu Simbel kétnapos Hurghadáról

Ha szeretnék megismerni Egyiptom másik arcát is, tartsanak velünk Hurghadáról erre az Edfu-  Asszuán - Abu Simbel programra a déli határvidékre, az Afrikai kontinens mélyére, Núbia kapujába, Asszuánba.

Majd fedezze fel a csodálatos Abu Simbelt, mely a világörökség részét képezi.

Minimum létszám: 6 fő. Idegenvezetés angol nyelven. Nagyobb létszám esetén magyar idegenvezetéssel.

A program időtartama: indulás a hajnali órákban, visszaérkezés másnap 22.00 óra körül

Jó tanács: Ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

A programok sorrendje felcserélődhet.

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést
szállást félpanziós ellátással
ebédet
egy vizet, egy üdítőt
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
núbiai falu (25 $)

1

Kora reggeli órákban indulunk útnak, útközben egy pihenőt tartva.

2

Kirándulásunk során megtekintjük az asszuáni gátat és a Nasszer-tavat. Az építészeknek ezzel a mérnöki remekművel sikerült megzabolázniuk a mindig kiszámíthatatlan Nílust, és megóvni a környéket az áradásoktól, és enyhíteni az aszályos időszakok problémáit.

3

A program során meglátogatjuk az edfui Hórusz-templomot, melyet a sólyomisten tiszteletére emeltek, 79 m széles és 38 m magas pülonkapuja Amon karnaki templomának pülonja után a második legnagyobb ilyen építmény. A templom 137 m hosszú, udvarból, két oszlopcsarnokból, előcsarnokból, pronaoszból, szentélyből és raktárkamrákból áll.

4

Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el.

5

Majd a helyiek kis vitorlás hajóival, átkelünk a folyón, és Philae templomát látogatjuk meg, melyet Ízisz istennő tiszteletére építették. Ízisz az egyiptomi mitológia egyik legnépszerűbb istennője. Az asszuáni nagy gát megépítésével a templomot teljesen ellephette volna a víz. Ezért határoztak úgy, hogy Ízisz templomát áthelyezik egy másik szigetre. 1980-ban lettek készen a munkálatok, és azóta talán még szebb helyen fekszik, és máig épségben pompázik a Nílus közepén.

6

A délután folyamán fakultatív program keretében lehetőségük nyílik meglátogatni egy núbiai falut, mely színes házaival és kézműves alkotásaival igazi mesebeli hangulatot áraszt. Egy ízletes menta tea vagy beduin kávé elfogyasztása mellett pedig megismerkedhetünk a helyiek szokásaival, életmódjával.

7

Valamint vásárlásra is lehetőség nyílik Asszuánban.

8

Majd elfoglaljuk a szállást (3* hotelben), a vacsorát is itt fogyasztjuk el.

9

Másnap a korai órákban indulunk Abu Simbelbe.

10

Itt megtekintjük II. Ramszesz templomát és Nofertari Hathor templomát. A templomokat II. Ramszesz fáraó uralkodásának idején faragták ki a hegyoldalból az i. e. 13. században, hogy időtálló emlékművet állítsanak a fáraónak és kedvenc királynéjának, Nofertarinak. Az 1960-as években a teljes komplexumot nemzetközi összefogással arrébb helyezték, hogy az Asszuáni-gát építésekor létrehozott Nasszer-tó el ne nyelje.

11

A fantasztikus látnivalók után elfogyasztjuk ebédünket is visszaindulunk Hurghadára.

Ár$260

Foglalás

Felnőtt
× $260 = ${{adultPrice}}
Gyerek
× $180 = ${{childPrice}}
Összesen = $ {{total}}

Vagy

Küldjön üzenetet