Kairó kétnapos kirándulás Hurghada

2 napos
Kategória:

Kairó kétnapos Hurghadáról

Két napos kirándulás a kultúra bölcsőjeként emlegetett Kairóban, Egyiptom nyüzsgő és egzotikus fővárosába, Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb metropoliszába. Tartson velünk Hurghadáról a két napos Kairó kirándulásunkra!

Az "ezer minaret városa" látnivalók sokaságát kínálja a modern és ókori Egyiptom történelméből, valamint az iszlám és kopt kultúra köréből. bemutatjuk Kairó legfontosabb látnivalóit, amiket mindenképpen látni kell!

Minimum létszám: 6 fő

Indulás a szállodából: kb. 2 órakor
Érkezés a szállodába 2. napon: kb. 22 órakor

Ár: 220 $, gyerekár: 155 $ (a minimális létszám felett)

Indulási napok: létszámtól függ

Jó tanács: ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás a nagy meleg miatt, ezért kérjük hozzanak magukkal elegendő vizet; valamint fontos az erős nap elleni védelem (fejfedővel, vállat fedő ruhával) és mivel légkondicionált busszal utazunk,  kérjük gondoskodjanak melegebb ruházatról is.

Kedvezmény: 3.99 éves korig INGYENES, gyerekár: 11.99 éves korig.

Transzfer díj: Sahl Hasheesh, El Gouna és Makadi Bay hotelekből érkező vendégek esetén: 8 $/fő, Soma Bay esetén: 13 $/fő (4 vagy több fő esetén)

Programváltozás esetén előzetesen értesítjük Utasainkat. 

Tartalmazza
utazást légkondicionált autóbusszal
idegenvezetést magyar nyelven
ebédet
belépőket
szállást félpanzióval (reggeli, vacsora)
Nem tartalmazza
ebédnél az italok
fotójegy (50 LE)
videójegy (300 LE)
belépő a piramis belsejébe (nagy piramis 400 LE/fő, 2. és 3. piramis 100 LE/fő)
hajókázás a Níluson (10 $/fő)
esti fakultatív programok

1

Hajnali órákban útnak indulunk a főváros felé, útközben egy pihenőt tartva.

2

Kirándulásunk első állomása a Száláh El-Din Citadella, mely kihagyhatatlan látnivaló Kairóban, a fáraókkal kapcsolatos látnivalókat leszámítva valószínűleg a legnépszerűbb műemlék az egyiptomi fővárosban. Itt megtekintjük a citadella tetején található Mohamed Ali mecsetet, melyet Alabástrom mecsetnek is neveznek, innen remek kilátás nyílik a városra.

3

Ezután látogatást teszünk a híres Egyiptomi Múzeumba, az egyiptomi kincsek legnagyobb gyűjteménye itt található, legfőbb büszkesége a Tutanhkamon fáraóról szóló kiállítás, a híres arany maszkkal, továbbá múmiák, papiruszok az ősi írással, szobrok, érmék.

4

Fakultatív program keretében lehetőségük nyílik hajókázni a Níluson.

5

Ezután elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket és elfoglaljuk a szállást, az éjszakát egy 3*-os szállodában töltjük.

6

A nap hátralevő részében rövid szabad program keretében belekóstolhatnak a keleti bazárok utánozhatatlan hangulatába, és próbára tehetik képességeiket az alkudozás terén, valamint útba ejtünk egy papíruszműhelyt is.

7

Este fakultatív program keretében megtekinthetik a látványos hang-és fényjátékot a piramisoknál vagy végigsétálhatnak a híres El Moaz utcán, ahol az iszlám világ legszebb középkori építészeti kincsei találhatók, az egyik legcsodálatosabb utca az iszlám Kairóba nyúlik vissza és szinte minden építészeti remekmű arab kalligrafikus írással van díszítve esetleg részt vehetünk egy romantikus esti hajókázáson a Níluson, miközben gyönyörködhetünk a város fényeiben.

8

Második napon meglátogatjuk Egyiptom első piramisát, mely 1979-től az UNESCO Világörökség része. A piramiskörzet számos építményt tartalmaz, amelyek egy része ünnepségek rendezésére alkalmas, más része a halottkultusszal kapcsolatos. Dzsószer fáraó egyedülálló szakkarai piramisa ismereteink szerint a világon a legrégibb, nagyméretű kőépítmény.

9

A program második felében pedig a többek által ismert és látogatott Gízai Piramisokat és a titokzatos Szfinxet tekinthetik meg, melyet az ókori világ 7 csodája között tartanak számon.

10

A kirándulás teljes időtartama alatt tapasztalt, helyi vezető kíséri az utasokat, akitől sokat megtudhatnak Egyiptom kultúrájáról, történelméről, szokásairól, és az emberek mindennapi életéről, valamint az ország jelen kori politikai, gazdasági helyzetéről.

11

A program végeztével visszaindulunk Hurghadára, útközben egy pihenőt tartva.

Ár$220

Foglalás

Felnőtt
× $220 = ${{adultPrice}}
Gyerek
× $155 = ${{childPrice}}
Összesen = $ {{total}}

Vagy

Küldjön üzenetet