Kairó - Alexandria - El Alamein - Marsa Matrouh - Siva oázis körút

8 days
Kategória:

Csodálatos utazásra invitálunk benneteket.

Egy különleges északi körutat gondoltunk ki nektek, amiben rengeteg fantasztikus lánivaló van, nagyrészt olyanok, amik a tengerparti városokból nehezebben közelíthetők meg. 

Ellátogatunk Kairóba, Alexandriába, a világháborús emlékhelyekre El Alameinben, megcsodáljuk a lenyűgöző északi partvidéket Marsa Matrouhnál, azonban az utazás fénypontja a Siwa oázis.

Részletek a "Program menete" fül alatt!

Program letölthető: https://bit.ly/38YiZVD

Árak:

Angol idegenvezetéssel 6 főtől

Kétágyas szobában: 890 $

Egyágyas felárral: 1165 $


Magyar idegenvezetéssel 10 főtől

Kétágyas szobában: 825 $

Egyágyas felárral: 1100 $


Egyiptom - Beutazási szabályok, PCR teszt, oltás

Jelenlegi szabályok:

🇪🇬 Egyiptom:

🏥 72 óránál nem régebbi angol nyelvű negatív PCR teszt (pecsét+aláírás)

vagy oltással rendelkezőknek nem kell teszt - második oltás után 14 napnak el kell telnie - gyakorlatban oltási igazolásra van szükség

6 éves kor alatt nem kell teszt, felette kizárólag a fentiek érvényesek! 


🇭🇺 Magyarország:

😷 10 nap karantén vagy 2 db (Magyarországon végzett) negatív PCR teszt (első már végezhető hazaérkezéskor a reptéren)

vagy védettségi kártyával rendelkező utasoknak (illetve a velük utazó 18 éven aluli gyerekeiknek) nem kell karanténba maradni, szabadon beléphetnek az országba. 

🆕 Nem fogadják el Egyiptom esetében az üzleti utazást igazoló papírt, tehát mindenképpen a fentiek vonatkoznak mindenkire!

Tartalmazza
- 3 éjszaka Cairo Pyramids Hotel 5* félpanziós ellátással (illetve azonos vagy magasabb kategóriájú szálloda)
- 1 éjszaka Alexandria Chery Maryski Hotel 5* reggelivel (illetve azonos vagy magasabb kategóriájú szálloda)
- 3 éjszaka Siwa Hotel Dream Lodge 4* félpanziós ellátással
- leírásban szereplő minden belépő
- minden transzfer légkondicionált busszal
- minden ellátás, ami a leírásban szerepel
- idegenvezetés
- 0,5 liter ásványvíz
Nem tartalmazza
- repülőjegy (www.egyptair.com oldalon egyénileg foglalható Budapest-Kairó járat)
- személyes költések
- a nem említett egyéb szolgáltatások
- belépés a piramis belsejébe (Kheopsz: 400 LE, Khephrén és Mükerinosz: 100 LE)
- borravaló
- vízum, mely megvásárolható érkezéskor a reptéren, 25 $
- biztosítás

1

1. nap, péntek: Érkezés Kairóba - Érkezés a Kairói Nemzetközi Repülőtérre, transzfer a szállodába, nap hátralévő részében szabadprogram, éjszaka Kairóban

2

2. nap, szombat: Kairó - Reggeli után meglátogatjuk a Világ egyik csodájaként számon tartott Gízai piramisokat és a Szfinxet, ebéd orientális étteremben, délután a Tahrir-téri Egyiptomi Múzeum meglátogatása, mely több ezer kincset rejt. Következő állomás a kopt negyed templomai, valamint a negyedben található zsinagóga és Afrika legrégebbi mecsete. Nap végén visszatérünk a szállodába, megvacsorázunk és éjszakát itt töltjük.

3

3. nap, vasárnap: Kairó/Alexandria - Alexandria 210 km-re található Kairótól, ami kb. 3 órás utazást jelent, ami nem annyira fárasztó, de a Földközi-tengeri város atmoszférája minden utazást feledtet, egy teljesen más hangulatú városba érkezünk, magunk mögött hagyva a nyüzsgő fővárost. A tengerparti városban megannyi látnivaló vár ránk. - Római színház, mely a márvány székekkel várta a 800 fős közönséget, mozaikpadlóval és egy kellemes kerttel, római villákkal és fürdőkkel körülvéve - Kom el-Shoqafa katakomba, ahol a sírok három szint mélyen találhatók, a Triclinium-ot is tartalmazza, ahol a rokonok kőpadokon ültek a halottak megvendégelésére, a szakállás tengeri kígyó jelképével, belsejében a II. századi Sobec és Anubis szobrok láthatók, amelyek római páncélt viselnek - Pompei oszlopai - Alexandriai könyvtár - Qaitbay erőd és El Mursi Abu Elabas mecset megtekintése kívülről. Éjszakát Alexandriában töltjük.

4

4. nap, hétfő: El Alamein - Reggel utazunk tovább El Alameinbe, ami kb. 110 km-re található, ami a II. világháború legjelentősebb összecsapásának a helyszíne volt, emlékművek és temető őrzi a háború áldozatainak emlékét. Meglátogatjuk a Katonai Múzeumot – ahol világháborús fegyvereket, katonai ruhákat és tankokat mutatnak be, valamint a tábornokok (Montgomery, Rommel és egyéb résztvevők) bemutatása is olvasható. Hideg ebédünket az „El Alamein Hotel” partján fogyasztjuk el. Délután meglátogatjuk a világháborús temetőt, mely a város nyugati részén, egy kis félszigeten fekszik, kilátással a tengerre, mely végső nyughelye számos nemzet katonáinak (görög, olasz, német). A látogatást követően továbbutazunk, útközben megállunk megcsodálni a gyönyörű Marsa Matrouh tengerpartját, éjszakát már Siwa oázisban töltjük.

5

5. nap, kedd: Siwa oázis - A mai nap felejthetetlen látnivalókban bővelkedik. - Holtak hegye –több ezer, kőbe vájt sírhelyet rejt, formájuk kerek, méhkaptárokra emlékeztet, Egyiptom egyik legszebb és legkülönösebb régészeti lelőhelye - Shali város maradványai – ami úgy alakult ki, hogy a vályogházak falait feloldotta az 1926-os három napos esőzés, így az épületek elmállottak - Siwa Házmúzeum – melyet egy kanadai nagykövet alakított ki, hogy őrizze és bemutassa az itt élők életmódját - Orákulum templom (Temple of Oracle) – jósda, melyet Nagy Sándor is felkeresett, itt található Nagy Sándor koronázási terme is - Amon templom romjai – mely szinte teljesen leomlott, mert köveit építőanyagnak használták - Kleopátra fürdő – megmártózás a fürdőben, mely egy kővel kirakott természetes forrású medence - Dakrour hegy – híres a forró homokról, legjobb hely a homokfürdőhöz, kiváló gyógyító hatása van reumatikus betegségekre - Forró forrás – 37 fokos víz - Fossils Mountain – fossziliák lelőhelye. Nap végeztével gyönyörködünk a csodálatos naplementében a Siwa oázis legmagasabb pontján. Az éjszakát Siwában töltjük.

6

6. nap, szerda: Siwa-oázis - Izgalmas nap vár ránk, 4x4 jeepekkel nekivágunk a nagy homoktengernek, kalandos utunk lesz az aranyló homokdűnék és a fossziliás területek között, köves korallzátonyokat tekintünk meg, melynek kora a kambrium földtörténeti időszakra tehető. A kalandok után egy lenyűgöző tájat fedezünk fel, csodálatos tavat a sivatag közepén, ha szerencsénk van flamingókat is láthatunk. Úszhatunk a frissítő vízben, élvezhetjük a sivatag nyugalmát és feltöltődhetünk, kikapcsolhatunk. Ma is varázslatos naplemente vár ránk a nagy homoktengerben, a dűnék között, miközben ízletes beduin teát fogyasztunk. Éjszakát Siwában töltjük.

7

7. nap, csütörtök: Visszautazás Kairóba - Visszatérés Kairóba az El Alamein úton keresztül. Érkezés a szállodába, ahol elfogyasztjuk a vacsoránkat, éjszakát Kairóban töltjük.

8

8. nap, péntek: Hazautazás - Reggeli után transzfer a repülőtérre és hazautazás

Ár$825

Foglalás

Felnőtt
× $825 = ${{adultPrice}}
Gyerek
× $825 = ${{childPrice}}
Összesen = $ {{total}}

Vagy

Küldjön üzenetet