Tahina -

Tahina - "Lido-anya" konyhája

október 05, 2020

A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak. A tahini kitűnő forrása a réznek, magnéziumnak, kalciumnak és cinknek, ugyanakkor gazdag rostokban és B1 vitaminban.

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre szezámmag
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár liszt
  • római kömény
  • ecet
  • erős paprika ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A szezámmagot picit pirítsuk meg, éppenhogy, maradjon fehér színe, ne legyen barnás.
  2. Ezután mixerrel daráljuk le, hogy por állagú legyen.
  3. Hozzáadjuk az olajat és a lisztet, úgy, hogy először a szezám, aztán olajjal összekeverni, végül hozzáadni a lisztet, végezetül egy sűrű masszát kapunk.
  4. Ha kész a massza, vegyünk ki belőle kisebb mennyiséget, pl. két kanállal, ezt lehet izesíteni. Adjunk hozzá pici meleg vízet, hogy hígabb állaga legyen, ízesíthetjük sóval, római köménnyel, ízlés szerint mehet hozzá erős paprika is.

Jó étvágyat!

#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #hawawshi

Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)

Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér

Második rész: Qatayef - arab édesség

Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek

Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség

Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt

Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán

Hetedik rész: Hawashi

Nyolcadik rész: Alexandriai máj

Kilencedik rész: Koshari

Tizedik rész: Baklava

Tizenegyedik rész: Goulash

Tizenkeddedik rész: Om Ali