A tahini finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak. A tahini kitűnő forrása a réznek, magnéziumnak, kalciumnak és cinknek, ugyanakkor gazdag rostokban és B1 vitaminban.
Hozzávalók:
- 1,5 bögre szezámmag
- 1 pohár olaj
- 1 pohár liszt
- só
- római kömény
- ecet
- erős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
- A szezámmagot picit pirítsuk meg, éppenhogy, maradjon fehér színe, ne legyen barnás.
- Ezután mixerrel daráljuk le, hogy por állagú legyen.
- Hozzáadjuk az olajat és a lisztet, úgy, hogy először a szezám, aztán olajjal összekeverni, végül hozzáadni a lisztet, végezetül egy sűrű masszát kapunk.
- Ha kész a massza, vegyünk ki belőle kisebb mennyiséget, pl. két kanállal, ezt lehet izesíteni. Adjunk hozzá pici meleg vízet, hogy hígabb állaga legyen, ízesíthetjük sóval, római köménnyel, ízlés szerint mehet hozzá erős paprika is.
Jó étvágyat!
#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #hawawshi
Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)
Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér
Második rész: Qatayef - arab édesség
Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek
Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség
Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt
Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán
Hetedik rész: Hawashi
Nyolcadik rész: Alexandriai máj
Kilencedik rész: Koshari
Tizedik rész: Baklava
Tizenegyedik rész: Goulash
Tizenkeddedik rész: Om Ali