Ezúttal egy ízletes, Magyarországon nem megszokott módot mutatunk be a halsütésre.
Hozzávalók:
- hal ízlés szerint
- fűszermix (kurkuma, paprika, koriander, kardamon, fokhagyma, kömény, citrom)
- olaj
- só
- zöldségek (paradicsom, hagyma, kapor, erős paprika ízlés szerint)
Elkészítés:
- A halat előkészítjük és a szokásostól eltérően nem a hasán, hanem a hátán vágjuk át.
- Összekeverjük a fűszereket.
- Zöldségeket felaprítjuk és adunk hozzá a fűszermixből.
- A halat bedörzsöljük a fűszerekkel, majd sózzuk.
- Megtöltjük a zöldségkeverékel.
- Fóliába csomagolva készre sütjük.
Jó étvágyat!
#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #singari #hal
Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)
Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér
Második rész: Qatayef - arab édesség
Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek
Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség
Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt
Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán
Hetedik rész: Hawashi
Nyolcadik rész: Alexandriai máj
Kilencedik rész: Koshari
Tizedik rész: Baklava
Tizenegyedik rész: Goulash
Tizenkettedik rész: Om Ali
Tizenharmadik rész: Tahina
Tizennegyedik rész: Baba ganough