Hal singari módra -

Hal singari módra - "Lido-anya" konyhája

december 04, 2020

Ezúttal egy ízletes, Magyarországon nem megszokott módot mutatunk be a halsütésre.

Hozzávalók:

  • hal ízlés szerint
  • fűszermix (kurkuma, paprika, koriander, kardamon, fokhagyma, kömény, citrom)
  • olaj
  • zöldségek (paradicsom, hagyma, kapor, erős paprika ízlés szerint)


Elkészítés:

  1. A halat előkészítjük és a szokásostól eltérően nem a hasán, hanem a hátán vágjuk át.
  2. Összekeverjük a fűszereket.
  3. Zöldségeket felaprítjuk és adunk hozzá a fűszermixből.
  4. A halat bedörzsöljük a fűszerekkel, majd sózzuk.
  5. Megtöltjük a zöldségkeverékel.
  6. Fóliába csomagolva készre sütjük.

Jó étvágyat!


#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #singari #hal

Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)

Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér

Második rész: Qatayef - arab édesség

Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek

Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség

Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt

Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán

Hetedik rész: Hawashi

Nyolcadik rész: Alexandriai máj

Kilencedik rész: Koshari

Tizedik rész: Baklava

Tizenegyedik rész: Goulash

Tizenkettedik rész: Om Ali

Tizenharmadik rész: Tahina

Tizennegyedik rész: Baba ganough