Az egyiptomi goulash egy teljesen más étel, mint amit a magyarok a gulyásról gondolnak. Ez egyfajta húsos baklava, ropogós tészta, ízletes, húsos töltelékkel.
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1 db nagyobb vöröshagyma apróra szelve
- feketebors ízlés szerint
- 1/4 kk gyömbér
- erős paprika ízlés szerint
- 1/4 kk kardamon
- 2 ek vaj
- só
- 1 db tojás
- 3/4 bögre tej
- 1,5 bögre húsleves vagy alaplé
Elkészítés:
- A húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra szelt vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a fűszereket (bors, gyömbér, erős paprika, kardamon, só) és a vajat
- A rétegezés a baklavához hasonlóan történik - a lapok felét rétegenként megkenjük vajjal, felénél mehet a töltelék, majd a maradék lapok szintén vajjal kenve.
- Baklavához hasonlóan kockákra vágjuk.
- Összekeverjük a tojást, a tejet és adunk hozzá fekete borsot, ezzel leöntjük a tésztát.
- 180 fokon aranybarnára sütjük.
- Sütés után leöntjük a húslevessel.
Jó étvágyat!
#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #goulash
Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)
Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér
Második rész: Qatayef - arab édesség
Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek
Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség
Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt
Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán
Hetedik rész:Hawawshi - töltött arab kenyér
Nyolcadik rész: Alexandriai máj
Kilencedik rész: Koshari