Egyiptomi horoszkóp 1. rész

Egyiptomi horoszkóp 1. rész

március 02, 2020
Az 12 egyiptomi születési jegy tehát különböző istenek ábrázolásán alapszik, amelyek befolyásolják a jegy szülöttének karakterét. Az isteni tulajdonságok, amiket egy-egy jegyhez feljegyeztek, a ma emberére is jellemző.
 
Az egyiptomiak tervezték a Denderai Zodiákust, melyet Hathor templomának a mennyezetén fedeztek fel Közép-Egyiptomban. A Denderai Zodiákus Nílus-völgyét ábrázolja csillagászati, asztrológiai, mezőgazdasági és naptárkészítési szempontok alapján. Alakjai két kört mintáznak. Az alakok belső köre az óramutató járásával ellentétes irányban mozog, mint a csillagok, miközben megmutatja az asztrológiai jegyekkel, ahogy az állatöv körbejárja az Északi-sarkot (Anpu istenséget jelképezi.)

Az alakok külső köre alkotja a „dekán” fogalmát. Az egyiptomi naptári évet 36 tíz napos hétre osztották fel, amelyek mindegyikét egy dekánnak neveztek.  Így az év összes napja létrehozott egy kört (360 fok). Hasonlóképpen, a tizenkét alak a kör külsején képviseli az év 12 hónapját és a karjaik jelentették a nap 24 óráját.

A kivitelezés alapján az egyiptomi állatöv 12 jegyét azért hozták létre, hogy a mezőgazdaságot szabályozza. Mindegyik jegy  három dekánt irányított (30 nap) és az egyiket „az órák őrzőinek” nevezték. Mivel az óra szó (angolul „hour”) Hórusz nevéből származik, ezért  az egyiptomi állatöv jegyeit „Hórusz őrzőinek” is nevezték—így a „horoszkóp” szó is innen ered.

Az 12 egyiptomi születési jegy tehát különböző istenek ábrázolásán alapszik, amelyek befolyásolják a jegy szülöttének karakterét. Az isteni tulajdonságok, amiket egy-egy jegyhez feljegyeztek, a ma emberére is jellemző.

Válaszd ki, hogy melyik istentípusba tartozol, majd olvasd el a jellemzésed!

A Nílus (január 1–7., június 19–28., szeptember 1–7. és november 18–26.)
Történet:
A Nílust istenítették Egyiptomban, mert varázslatos módon táplálja a földet.
Jellem:
Nagyon kedves, nagylelkű természeted van. Kész vagy mindig meghallgatni a körülötted lévő embereket, nagyon jó ítélőképességed van, kiváló érzékkel
hangolódsz rá a beszélgetőpartneredre, és jó tanácsokat osztasz.
Önzetlenül adsz, és nem vársz viszonzást, mindig békésen és nagyvonalúan viselkedsz.
Nagyon toleráns vagy, és mindig kész segíteni másokon, sajnos sokan meg is próbálják kihasználni jó természetedet. Amíg őszinték, addig nem is bánod, de ha becsapva érzed magad, keserű haragra gerjedsz, és akkor számolhatnak a következményekkel! Egy dolog azonban biztos, csak a saját ítéletedben bízol.

Amon Rá (január 8–21. és február 1–11.)
Történet:
Amon jelentése "a Rejtett" vagy "a Titkolt", és bálványként tisztelték Felső-Egyiptomban.
Jellem:
Ha Amon-Ra jegyében születtél, nagyon sok karizmával rendelkezel. Remek a nyelvérzéked és a beszédkészséged, könnyen meggyőzöl másokat a magad igazáról, és nem kell sok erőfeszítést tenned azért, hogy a tenyeredből egyenek. Az emberek élvezik a társaságod, és gyakran töltöd együtt az időt a barátaiddal. Számos jó tulajdonságod van, mint a bátorság, egyenesség és a becsületesség, melyek sokat segítenek mindennapjaidban, és olyasvalakit faragnak belőled, akit sokan tisztelnek ésszerű és egyenes döntéseiért. Nyugodt vagy és másokat is meg tudsz nyugtatni, mindenkiből kihozod a száz százalékot.

Mut (január 21–31. és szeptember 8–22.)
Történet:
Maat a második legjelentősebb női alak az egyiptomi mitológiában Ízisz után. A neve szó szerint anyát jelent.
Jellem:
Nagyon érzelmes típus vagy, néha nincs elég önbizalmad, ezért gyakran csapongsz a melankólia és a boldogság között. Érzékenységednek köszönhetően nagyon gazdag a fantáziád és a képzelőerőd is. Sokan rejtélyesnek tartanak, kíváncsivá teszed a nálad kevésbé komplex egyéniségeket. Sok türelemre van szükség veled szemben, mert hajlamos vagy eltaszítani magadtól másokat csak azért, hogy belsőleg megerősödj, ezáltal azonban fennáll annak is a veszélye, hogy teljesen elzárkózol a környezetedtől. Munka szempontjából a szociális jellegű foglalkozások vonzanak, kész vagy minden tehetségedet és nagylelkűségedet az emberek javára fordítani.