NYITÁSI TERV Egyiptomban 2020.július 1-től

NYITÁSI TERV Egyiptomban 2020.július 1-től

június 11, 2020
NYITÁSI TERV Egyiptomban az egészségügyi állapot alakulásával összhangban

Turizmust érintő legfontosabb hír, hogy a folyamatosan alacsony fertőzöttségű üdülőövezeteket 2020. július 1-én megnyitják, azaz szabadon lehet utazni az alábbi kormányzóságokba: Vörös-tenger kormányzóság (Hurghada (Makadi Bay, Safaga, Sahl Hasheesh, El Gouna), Marsa Alam), Dél-Sínai kormányzóság (Sharm el Sheikh, Dahab) és Marsa Matrouh kormányzóság. A három tartományt „CLEAN ZONE”, azaz tiszta (járványmentes) területté nyilvánítják.

Ahogy tegnap írtuk, 2020. október 31-ig az üdülővárosokba charter járattal érkezve mentesülnek a vízumfizetése alól és a charterjáratok is kedvezményeket kapnak a fogadó reptereken.

A szállodák maximális töltöttsége jelenleg 50 %, amit októbertől 75 %-ra emelnek fel. 

A turista köteles Egyiptomba utazás előtt egy nyilatkozatot kitölteni, melyben igazolja, hogy korábban nem volt fertőzött koronavírussal, nem volt kapcsolatban sérülttel vagy vírusgyanús személlyel és az elmúlt 14 napban nem jelentkeztek a fertőzés tünetei.

A turista vállalja, hogy a fertőzés legkisebb gyanúja esetén értesíti a szállodát (minden szállodában kell lennie orvosi rendelőnek az új szabályozás szerint) és nyilatkozza, hogy nem eszik ételt szállodán kívül olyan helyeken, amelyik nem rendelkezik a megfelelő tanúsítvánnyal. Pozitív teszt esetén a szállodán belül vagy kívül elkülönítésre kerül.

Azon országokból érkező turisták esetén, ahol a WHO hivatalosan járványt hirdetett, legfeljebb 48 órás negatív PCR teszttel kell rendelkezni. (Magyarország nem tartozik ide)

Továbbra is csak azok a szállodák nyithatnak, amelyek rendelkeznek Egészségügyi és Higiéniai Tanúsítvánnyal

Egy szobában a szülők mellett maximum 2, 12 évesnél fiatalabb gyerek lehet.

A szállodában legalább 12 órát szellőztetni és fertőtleníteni kell két vendég között.

A dolgozóknak munkába állás előtt 2 hét és szabadság előtt 2 hét extra szabadságot kell tölteni.

Az állam biztosítja a szükséges gyógyszereket a vírussal fertőzött emberek kezeléséhez Egyiptomban tartózkodásuk alatt, miközben létrehoz egy alapot, amely fedezi a kezelésük költségeit.

A bizottság hangsúlyozta, hogy naprakészen nyomon követi a köztársaság egész területén fennálló egészségügyi helyzetet. Azt is tisztázta, hogy minden ország ebben a válságban a körülményei szerint működik, amelyek nem feltétlenül egyeznek meg egy másik ország feltételeivel, de biztos, hogy bevált egészségügyi megelőzési módszereket kell követni. Továbbiakban is fontos a távolság fenntartása, a maszkok viselése, a kézfertőtlenítők használata és a személyes higiénia fenntartása.

Forrás: almalnews.com