10 legszebb strand Egyiptomban 2. rész

10 legszebb strand Egyiptomban 2. rész

szeptember 30, 2019
Egyiptom sokak szemében a piramisokról és az ókori történelmi leletekről híres. 
Második részben folytatjuk a legszebb partok felsorolását.

5. Sahl Hasheesh, Hurghada

A Vörös-tenger legismertebb búvárhelyei ezen a környéken találhatóak. Sahl Hasheesh prémium üdülőváros, mely Hurghadához tartozik, a part mentén dél felé haladva 40 kilométer távolságra helyezkedik el. 
A korallok és az érintetlen strandok miatt folyamatosan fejlődő üdülőterületté vált, melyben a befektetők kiváló lehetőséget láttak.
A városka strandjai a vízi sportokat kedvelőknek is vonzó hely, kiválóan alkalmas szörfözésre, vitorlázásra és persze sznorkel-felszerelést se hagyjuk otthon!

4. Sharm el Luli, Marsa Alam

Ez a táj lágy, pasztelszínű látványt nyújt, ahol a finom homok szinte észrevétlenül beleolvad a tenger kékjébe. Sharm el Luli elsősorban a természeti szépségek kedvelőit vonzza.
Ideális sznorkelezésre és búvárkodásra, tehát felszerelés nélkül ne induljon útnak és természetesen szerelkezzen fel étellel, itallal, mert a hely varázást a természetesség adja, így nincs a közelben vendéglátó egység sem. 
Ez a strand leginkább Marsa Alamból érhető el, de biztos lehet benne, hogy csodás élményekkel gazdagodik a nap végére, a kristálytiszta víz és a vízalatti élővilágnak köszönhetően. 

3. Agiba Beach, Marsa Matruh

Ez egy nagyon ikonikus egyiptomi strand, mely nem nagyon ismert a külföldi turisták körében. A strand nevének jelentése csoda, elnézve a képeket, érthető, miért kapta ezt a nevet. Agiba egy kicsi, de annál káprázatosabb gyöngyszeme a Földközi-tengernek.
Ezt a csodás partot egyetlen útról lehet megközelíteni, mely fentről egy sziklaúton vezet lefelé. A homokos parthoz érve lenyűgöző a víz áttetsző színe, ahogy a nap megcsillan a felszínen, igazán festői látványt nyújt. 
Az öböl nagyon népszerű, különösen a nyári időszakban, a hűvösebb hónapokban majdnem üres. 
A tenger itt nagyon sziklás és erős hullámok csapdossák a partot, így beljebb kiváló lehetőséget nyújt szörfözésre is. 

2. Soma Bay

A város egyik legújabb üdülőhelye kevesebb, mint egy óra alatt elérhető a hurghadai repülőtérről. 
Ezt az önálló üdülőhelyet teljesen körülöleli a tenger és az év 365 napján süt a nap. Nem csoda, hogy menedéket nyújt a téli hónapok alatt az európai turisták számára. 
Ideális helyszín a vízalatti élővilág szerelmeseinek és a vízi sportot kedvelők számára egyaránt. Egykoron sivatagi félsziget, mely az egyiptomi hadsereg tulajdonában áll meglehetősen gyors fejlődésen ment keresztül.

1. Mahmya, Hurghada

Igazi kikapcsolódást nyújt a Giftun sziget Nemzeti Parkban található strand. 45 perces hajózással érhető el a hurghadai kikötőből, a feltöltődés mellett a part közeli zátonyok bámulatos látványt nyújtanak, sok-sok hallal és színes korallokkal, melyek hajóval érhetők el. 
A sziget strandjai garantáltan örök élményt nyújtanak.