10 legszebb strand Egyiptomban 1. rész

10 legszebb strand Egyiptomban 1. rész

július 13, 2019

Egyiptom sokak szemében a piramisokról és az ókori történelmi leletekről híres. 
De egyre népszerűbb a páratlan Vörös-tenger is, mely páratlan búvárkodási, sznorkelezési lehetőségeket kínál. Ne feledkezzünk el az országot északról határoló Földközi-tengerről se, mely kiváló tengerparti pihenésre.
Felsoroljuk a legjobb strandokat Egyiptomban, így mindenki felfedezheti a luxust és az ország természetes szépségeit.

10. Fjord-öböl, Taba


A kis egyiptomi településtől, Tabától mindössze 15 km-re található, az izraeli határ közelében ez a csodálatos öböl. 

A hely önmagában is lenyűgöző látványt nyújt, de víz alatt is igazi paradicsom. 24 méter mély öbölben gyönyörködhetünk a víz alatti világban. Ez az egészésges öböl jelzi a tiszta vizet és a jó ökológiai egyensúlyt.

A fjord maga egy mélykék öböl, melyet három oldalról véd a hegység, amely nagyszerű a túrázáshoz és panorámás kilátást nyújt a fjordra.


9. Ras Abu Galoum, Dahab


Ha lenyűgöző helyet keres sznorkelezéshez és búvárkodáshoz, akkor kiváló választás lehet a Ras Abu Galoum. A hagyományos beduin település közelében (Dahab tengerparti városkától) mintegy 15 kilométerre, a Sínai-félsziget délkeleti partján található.

Lenyűgöző látványt nyújt, ahogy a csillogó kristálytiszta víz fölé magasodnak a sivár, sziklás hegyek, igazi kontrasztot ad a szemnek.

A kemény és lágy korallok tökéletes otthont biztosítanak az angyalhalak, papagájhalak, Picasso halak számára.


8. Nuweiba


Nuweiba virágzó tengerparti üdülőhely volt az 1970-es években, majd az izraeli politikai problémák miatt háttérbe szorult.

A környéket össze sem lehet hasonlítani a felkapott Sharm el Sheikhez, az infrastruktúra hiánya adja a hely különleges hangulatát. Jelenleg inkább hátizsákos útvonal, egyszerűbb szállásokkal. Kellemes városka, ajánljuk, hogy töltsenek el néhány napot a hagyományos beduin kultúra megismeréséhez és a környék természeti szépségének megismeréséhez.

A „South Cove” csak egy rövid autóútra van, ami egy fantasztikus kis hely a búvárkodás szerelmeseinek, de csodálatos túrát tehetünk a Színes kanyonban is, ami szintén a közelben található. 


7. Ras Um Sid, Sharm el Sheikh


A legjobb strand Sharm el Sheikhen, egy vonzó tengerparti rész számtalan szórakozási lehetőséggel. Káprázatos kilátás nyílik a Vörös-tengerre, jól ismert a búvárok körében, hiszen fantasztikus látnivalókat kínál a víz alatt. 

Közelben található az Old Market, ahol megcsodálhatjuk a nemrégiben épült mecsetet, vásárolhatunk vagy beülhetünk egy frissítő teára, esetleg kipróbálhatjuk a hagyományos vízipipát is.

Maga a strand látványa is lenyűgöző, de a környék legszebb zátonyai között is tartják számon, amihez palackos merülésre sincs szükség, egyszerűen a felszínről gyönyörködhetünk a látványban.


6. El Gouna


El Gouna jelentése lagúna, mely elegáns hely Hurghada északi részén. A városka egy nyüzsgő helyszín, mely vonzza a gazdag egyiptomi nyaralókat a színvonalas vásárlási lehetőségekkel, változatos éttermekkel és persze a gyönyörű strandokkal. 

Ez az a hely, ahol a családok és párok zavartalanul szeretnek pihenni a tökéletes kikapcsolódást nyújtó szállodákban, de aki aktívabb pihenésre vágyik nekik is számos lehetőséget nyújt az üdülőváros. A környék szinte mindig szeles, így különösen vonzó a kite szörfösök, vízisízők és parasailinget kedvelők körében. 

A csatornák és lagúnák, középen homokszigetekkel festői látványt nyújtanak. Kiváló kikapcsolódást nyújtanak a fehér homokos strandok, a golfpályák és esti kikapcsolódásnak pedig tökéletes helyszínt biztosítanak a hangulatos koktélbárok.