Baba ghanoug - keleti padlizsánkrém

Baba ghanoug - keleti padlizsánkrém

október 30, 2020

Isteni finom padlizsánkrém, füstös aromával és tahinával megbolondítva! Lássuk hogyan készül:

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • római kömény
  • 2-3 evőkanál tahina
  • citrom
  • erős paprika ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A padlizsánt grillen, sütőben vagy tűzhelyen mindkét oldalát megsütjük, kb. 30 perc alatt, míg látszik, hogy puhul.
  2. Hagyjuk kihűlni a padlizsánt, majd megpucoljuk és összetörjük.
  3. Összekeverjük a többi hozzávalóval és kész is van.

Jó étvágyat!

#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #hawawshi

Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)

Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér

Második rész: Qatayef - arab édesség

Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek

Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség

Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt

Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán

Hetedik rész: Hawashi

Nyolcadik rész: Alexandriai máj

Kilencedik rész: Koshari

Tizedik rész: Baklava

Tizenegyedik rész: Goulash

Tizenkettedik rész: Om Ali

Tizenharmadik rész: Tahina