Isteni finom padlizsánkrém, füstös aromával és tahinával megbolondítva! Lássuk hogyan készül:
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- római kömény
- 2-3 evőkanál tahina
- citrom
- erős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
- A padlizsánt grillen, sütőben vagy tűzhelyen mindkét oldalát megsütjük, kb. 30 perc alatt, míg látszik, hogy puhul.
- Hagyjuk kihűlni a padlizsánt, majd megpucoljuk és összetörjük.
- Összekeverjük a többi hozzávalóval és kész is van.
Jó étvágyat!
#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #hawawshi
Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)
Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér
Második rész: Qatayef - arab édesség
Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek
Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség
Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt
Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán
Hetedik rész: Hawashi
Nyolcadik rész: Alexandriai máj
Kilencedik rész: Koshari
Tizedik rész: Baklava
Tizenegyedik rész: Goulash
Tizenkettedik rész: Om Ali
Tizenharmadik rész: Tahina