Alexandriai máj -

Alexandriai máj - "Lido-anya" konyhája

június 19, 2020

Egyszerű és nagyszerű elkészítési mód a májhoz.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg máj (marha, borjú, sertés) (ha kicsit lefagyasztjuk, könnyen el lehet távolítani a hártyát, ha van rajta)
  • 2 kk őrölt koriander
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1/4 kk őrölt gyömbér
  • 1/2 kk fekete bors
  • 1 ek darált fokhagyma
  • erős paprika ízlés szerint
  • 1/2 bögre ecet
  • 1/2 bögre citromlé
  • 1/2 bögre 7up vagy Sprite


Elkészítés:

  1. Egy mélyebb edénybe keverjük össze a fűszereket és a többi hozzávalót, a szénsavas üdítőt csak a legvégén adjuk hozzá, kicsit keverjük, míg buborékos nem lesz.
  2. A szósz 1/4 részét tegyük félre, ezt az olajba kell tenni sütéskor.
  3. Tegyük a májat a szószba a hütőbe és hagyjuk benne legalább fél órát, hogy átvegye az ízeket.
  4. Forrósítsuk fel az olajat.
  5. Bő olajban kell sütni, és a félretett 1/4 rész szószból adjuk hozzá, hogy az olaj is fűszerese legyen.
  6. Hamar sül, nem kell sok idő, kb. 1 perc és vehetjük is ki.
  7. Újabb adag szószt adunk az olajhoz és jöhet a következő adag sütés.
  8. Ízlés szerint süthetünk vele erős paprikát is az olajban.
  9. Süthetünk hozzá kenyeret vagy tálalható rizzsel illetve ízlés szerinti körettel.

Jó étvágyat!

#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #hawawshi

Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)

Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér

Második rész: Qatayef - arab édesség

Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek

Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség

Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt

Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán