Egyszerű és nagyszerű elkészítési mód a májhoz.
Hozzávalók:
- 1/2 kg máj (marha, borjú, sertés) (ha kicsit lefagyasztjuk, könnyen el lehet távolítani a hártyát, ha van rajta)
- 2 kk őrölt koriander
- 1 kk őrölt római kömény
- 1/4 kk őrölt gyömbér
- só
- 1/2 kk fekete bors
- 1 ek darált fokhagyma
- erős paprika ízlés szerint
- 1/2 bögre ecet
- 1/2 bögre citromlé
- 1/2 bögre 7up vagy Sprite
Elkészítés:
- Egy mélyebb edénybe keverjük össze a fűszereket és a többi hozzávalót, a szénsavas üdítőt csak a legvégén adjuk hozzá, kicsit keverjük, míg buborékos nem lesz.
- A szósz 1/4 részét tegyük félre, ezt az olajba kell tenni sütéskor.
- Tegyük a májat a szószba a hütőbe és hagyjuk benne legalább fél órát, hogy átvegye az ízeket.
- Forrósítsuk fel az olajat.
- Bő olajban kell sütni, és a félretett 1/4 rész szószból adjuk hozzá, hogy az olaj is fűszerese legyen.
- Hamar sül, nem kell sok idő, kb. 1 perc és vehetjük is ki.
- Újabb adag szószt adunk az olajhoz és jöhet a következő adag sütés.
- Ízlés szerint süthetünk vele erős paprikát is az olajban.
- Süthetünk hozzá kenyeret vagy tálalható rizzsel illetve ízlés szerinti körettel.
Jó étvágyat!
#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #hawawshi
Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)
Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér
Második rész: Qatayef - arab édesség
Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek
Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség
Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt
Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán