Baklava -

Baklava - "Lido-anya" konyhája

július 12, 2020

A baklava egy kiadós, édes süteményféle, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A baklavát a törökök, arabok, görögök, örmények, bolgárok, szerbek egyaránt saját hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg rétestészta
  • kenéshez: vaj, olaj
  • töltelékhez: mandula, dió, pisztácia ízlés szerint
  • 2-3 ek méz


Elkészítés:

  1. Tepsit kikenjük olajjal.
  2. A réteslapok felét beletesszük a tepsibe, rétegenként megkenve vajjal.
  3. Ezután rátesszük a mézzel elkevert aprított magokat.
  4. A lapok felét, rétegenként vajjal kenve rátesszük a töltelékre.
  5. A végén kockákra vágjuk, tetejére kenhetünk még vajat és a korábbi receptekben található cukorsziruppal leöntjük.
  6. Kb. 40 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
  7. Hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!

#lidokonyha #lidoanyakonyhája #omlidokitchen #omlido #baklava

Korábbi receptek (katt a szövegre a recept olvasásához)

Első rész: Aish baladi - arab lepénykenyér

Második rész: Qatayef - arab édesség

Harmadik rész: Mahshi - töltött zöldségek

Negyedik rész: Basbousa - búzadarás édesség

Ötödik rész: Falafel - csicseriborsó fasírt

Hatodik rész: Mousaka - rakott padlizsán

Hetedik rész:Hawawshi - töltött arab kenyér

Nyolcadik rész: Alexandriai máj

Kilencedik rész: Koshari